Sterk ding: zo werkt de apex-methode met Dipping Powder

Sterk ding: zo werkt de apex-methode met Dipping Powder

Helemaal los: 4 tips tegen liftings Lezen Sterk ding: zo werkt de apex-methode met Dipping Powder Volgende Ovale nagels: zo lukt je de trendy vorm

Als je last hebt van broze nagels en geen enkele manicure goed houdt, dan zijn je nagels waarschijnlijk te dun. In dit geval is het werken met extra lagen dipping powder niet voor iedereen de juiste keuze. Hoe meer lagen je aanbrengt, hoe meer volume er over de hele nagel wordt toegevoegd. De apex-methode is echter precies voor dergelijke gevallen bedoeld: het versterkt het stresspunt van je nagels zonder daarbij een te dikke laag aan te brengen op de nagelriemlijn in de ware betekenis van het woord, wat op zijn beurt veel vijlwerk bespaart. Win-win!


In dit artikel leggen we je uit hoe het werkt! 



Wat is de apex? 


Eenvoudig gezegd verwijst dit naar de boog boven het spanningsgebied van je nagelplaat. De apex is het hoogste punt van je nagel en bevindt zich meestal in het midden van het nagelbed. Om de exacte positie van je apex te bepalen, druk je op de punt van je nagel. Zie je een wit, vervaagd gebied? Bingo! Dit is het spanningspunt waar je naar op zoek bent. Dit is het zwakste punt van je nagelplaat, omdat de nagel daar bij gewicht het meeste wordt belast. Het maakt daarbij niet uit of je liever lange of korte nagels hebt.


Het goede nieuws is dat je het kunt versterken. En wij laten je zien hoe!



Daarom is het zo belangrijk

Een sterke apex brengt een aantal voordelen met zich mee:


1. Stabiliteit:

Een versterkte apex zorgt voor stabiliteit en de nodige stevigheid van je nagel. Hierdoor is je nagel minder gevoelig voor breuken en scheuren.


2. Esthetiek

Een prachtig ontworpen apex verleent je manicure een professioneel tintje. Je nagel ziet er niet alleen visueel aantrekkelijk uit, maar door de kromming ook natuurlijker. Een apex kan het hele uiterlijk van je nagels naar een compleet ander niveau tillen.


3. Houdbaarheid

Omdat het spanningspunt van je nagels optimaal wordt versterkt, zijn ze veel beter bestand tegen stress en invloeden van buitenaf. Hoe minder de flexibele nagels onder de lagen kunnen bewegen, hoe beter je manicure blijft zitten, omdat deze niet meer zo gemakkelijk breken of scheuren. Een kleine droom, nietwaar?


Hoe wordt de apex op de juiste manier opgebouwd? 


Er zijn verschillende technieken om de apex te versterken met dipping powder. Kijk eens rond op het internet en vind de juiste aanpak voor jou. We leggen je één variant uit: 




Stap 1: De voorbereiding


Zoals altijd is de voorbereiding van je nagels het allerbelangrijkste: schuif daartoe de nagelriemen voorzichtig terug met een rozenhouten staafje of manicurestick en verwijder de onzichtbare nagelriemen aan de rand van de nagel. Daarna worden de nagels in vorm gevijld en wordt het hele nageloppervlak opgeruwd met een buffer


Stap 2: De primer

Een primer verbetert de hechting van de aankomende dipping manicure, vergelijkbaar met dubbelzijdige plakband. Door de verbeterde hechting vermindert de primer het risico op chippen en zorgt voor een langhoudende manicure.  De perfecte step voor elke dipping! 

 

Stap 3: De opbouw met Base Powder

  • Breng eerst een smalle strook Base Coat aan van het midden tot de punt van de nagel en dompel deze vervolgens in het Base Powder. Je kunt overtollig poeder voorzichtig verwijderen met een borstel.

Optioneel: Aanvullend kan je vooraf een strook Base Coat en Base Powder dwars over het midden aanbrengen als je last hebt van hele dunne nagels.

  • Breng opnieuw een dunne laag Base Coat aan op ¾ van de nagel en dip in het Base Powder. 
  • Tot slot volgt er een laatste dunne laag Base Coat over de hele nagel en een laatste keer Base Powder. 


Daarna ga je zoals gewoonlijk verder met je design. Een kleine tip van ons: Zolang de lagen nog niet volledig zijn uitgehard, kun je een rozenhouten staafje pakken en daarmee voorzichtig langs de rand van de nagel lopen. Dit voorkomt niet alleen liftings en zorgt voor een schone en onberispelijke look, maar bespaart je bovendien een groot deel van het latere vijlwerk


Conclusie

We hopen dat dit artikel je zal helpen om een mooie en langhoudende manicure te krijgen met behulp van een versterkte apex. 


Experimenteer met verschillende kleuren en designs om een unieke look te creëren die perfect bij jou past. Veel plezier met dippen!

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.