Dipping-toepassing: deze 9 fouten moet je vermijden

Dipping-toepassing: deze 9 fouten moet je vermijden

Steeds bezig, altijd zichtbaar: onze handen vertellen verhalen en zijn een spiegel van onze persoonlijkheid. Ze verdienen het om met zorg te worden behandeld en door een onberispelijke manicure perfect in de schijnwerpers gezet te worden. Tijdens het gebruik van Dipping Powder kunnen er echter makkelijk kleine foutjes ontstaan.

We laten je zien welke struikelblokken er kunnen zijn en hoe je die kinderlijk eenvoudig kunt omzeilen - voor continu stralende, goed verzorgde nagels die je look perfect afronden.

 

De perfecte dipping manicure: 9 fouten die je absoluut moet vermijden 

 

1. Crème of olie vlak voor gebruik

Het gebruik van rijke crèmes of nageloliën direct vóór een manicure lijkt in eerste instantie misschien een liefdevolle verzorgingshandeling. Deze producten zijn immers rijk aan voedende ingrediënten die de droge huid kalmeren en zorgen voor een soepele en verzorgde uitstraling. Maar als het gaat om de optimale voorbereiding van je nagels voor de dipping manicure, kun je deze stap beter overslaan. De rijke formules kunnen namelijk een onzichtbare barrière op het nageloppervlak achterlaten, waardoor de dipping lagen niet de kans krijgen om zich optimaal aan de natuurlijke nagel te hechten. De houdbaarheid zal dus ernstig worden aangetast. 

2. Gebrekkige voorbereiding

Om ervoor te zorgen dat de afzonderlijke lagen en vooral de Base Coat zich aan het nageloppervlak kunnen hechten, is een grondige voorbereiding essentieel. Alles wat je daarover moet weten, is te vinden in onze blogpost

3. Manicure resten op de nagels

Grove resten van je oude manicure kunnen werken als zand in de versnellingsbak. Ze leiden tot oneffenheden, die niet alleen visueel storend zijn, maar ook de houdbaarheid van het Dipping Powder negatief kunnen beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je alle plekken verwijdert die door liftings zijn aangetast en houd je nageloppervlak mooi glad en strak. 

4. Base Coat op de nagelriemen

Om ervoor te zorgen dat er geen poeder aan de nagelriemen of vingers blijft zitten (ook al is het makkelijk af te wassen), mag de Base Coat alleen op de nagel worden aangebracht en niet daarbuiten. Anders is het risico op liftings erg groot en gaat je manicure niet zo lang mee als verwacht. Als er toch iets op de omringende nagelriemen terecht is gekomen, kun je gewoon nog eens met een rozenhoutenstokje langs de rand lopen voordat je de Activator aanbrengt. 

5. Base Coat te dik aangebracht

Let er op dat je dipping lagen altijd dun met Base Coat worden aangebracht. Zo zorg je ervoor dat de verhouding tussen Base Coat en Base Powder optimaal is, elke laag gelijkmatig opdroogt en het oppervlak egaal is. 

6. Te snelle toepassing

Geduld is een schone zaak, ook bij de dipping manicure. Te snel aanbrengen, vooral bij het verwijderen van overtollig poeder, kan leiden tot een vlekkerig of oneffen resultaat. Wacht dus direct na het dippen een paar seconden voordat je het overtollige poeder verwijdert, zodat het Dipping Powder zich goed kan hechten aan de Base Coat.

7. Te snel en sterk vijlen

Bij het vijlen is het belangrijk om altijd voorzichtig en zachtjes te werk te gaan om de manicure niet te beschadigen en het nagelbed niet onnodig te belasten. Weinig druk is al ruim voldoende om het nageloppervlak glad te maken en de nagels in vorm te brengen. Bovendien mag er nooit te snel worden gevijld, omdat het gevijlde oppervlak dan erg heet wordt en de nagel hierdoor ernstig kan worden beschadigd. 

8. Droogtijden van Activator en Top Coat niet in acht nemen

Zowel de Activator als de Top Coat hebben elk een droogtijd van twee minuten, die strikt moet worden aangehouden. 

Let ook op de volgende bijzonderheden van de Activator:

  • Eerste laag Activator: in geen geval korter dan twee minuten, omdat de dipping lagen anders niet volledig kunnen uitharden en de manicure bij het aansluitende vijlen zal worden beschadigd.
  • Tweede laag Activator: in geen geval langer dan twee minuten, omdat de Top Coat die daarna wordt aangebracht de Activator nodig heeft om zelf volledig te kunnen drogen. Als er dus duidelijk langer dan twee minuten wordt gewacht totdat de Top Coat aangebracht wordt, zal deze niet meer goed kunnen drogen.

9. Volgorde niet in acht genomen

Om er zeker van te zijn dat je manicure er niet alleen adembenemend mooi uitziet, maar ook lang meegaat, is het essentieel dat elke stap van het aanbrengproces met de grootste zorg en in de juiste volgorde wordt uitgevoerd. Elke stap is perfect afgestemd op de volgende, alleen dan kan het dippingsysteem werken en krijg je de beste resultaten.


Conclusie

Met de juiste kennis en een beetje oefening kan iedereen thuis een professionele manicure maken. Het dippingsysteem biedt een fantastische mogelijkheid om langhoudende, perfecte nagels te creëren. We hopen dat dit artikel je in de toekomst zal helpen om de meest voorkomende fouten bij het gebruik te voorkomen en om het beste uit je nagels te halen! 

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.