Bye bye huidhoorn: hoe je puimsteen op de juiste manier gebruikt

Bye bye huidhoorn: hoe je puimsteen op de juiste manier gebruikt

Het is zomer en dus ook de tijd van sandalen, teenslippers en Co. Natuurlijk moeten onze voeten er daarin geweldig uitzien. Dan komt puimsteen precies goed uit! 

Hier zijn enkele tips over hoe je de veelzijdige helper op de juiste manier gebruikt:

  • Week je voeten ongeveer 10 minuten in warm water. Je kunt ook een beetje bubbelbad of olie toevoegen om de huid te verzorgen.
  • Bevochtig de puimsteen en wrijf deze vervolgens zachtjes met cirkelvormige bewegingen over de verharde plekken. Druk niet te hard en wrijf ook niet te snel, anders kun je je huid beschadigen.
  • Spoel de dode huidcellen tussendoor af en herhaal het proces net zo lang totdat je tevreden bent. Maar zorg ervoor dat je niet te veel huid verwijdert, want het beschermt je voeten tegen wrijving en infecties.
  • Smeer je huid na de behandeling in met een hydraterende lotion om hem te kalmeren en te beschermen.

Maar niet alleen je voeten worden zacht en soepel door puimsteen. Ook andere delen van het lichaam die droog en ruw zijn, zoals bijvoorbeeld ellebogen, knieën of handen, kunnen er zonder twijfel mee worden behandeld. 


Fun fact: zelfs hardnekkige dingen, zoals bijvoorbeeld haarverf of lakken, kunnen eenvoudig van de huid worden verwijderd met de puimsteen zonder urenlang te wrijven of direct naar de chemische knuppel te hoeven grijpen. 

En hoe onderhoud ik mijn puimsteen?


Om ervoor te zorgen dat je puimsteen lang meegaat en hygiënisch blijft, moet je hem na elk gebruik grondig reinigen en laten drogen. Hier zijn enkele stappen die je in acht moet nemen:

  • Spoel de puimsteen na elk gebruik grondig af onder stromend water om alle huidresten en vuildeeltjes te verwijderen.
  • Desinfecteer het met een beetje azijn of alcohol en laat het een paar minuten inwerken.
  • Spoel de puimsteen opnieuw af en bewaar deze op een luchtige plaats waar hij volledig kan drogen.
  • Bovendien moet je hem regelmatig vervangen, bijvoorbeeld als hij te versleten is of broos wordt.

Zoals je ziet is het gebruik kinderlijk eenvoudig en is de puimsteen een fantastische manier om je huid te laten stralen. We hebben hem al lang in onze routine ingebouwd. Jij ook? 

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.