8 stappen naar de perfecte glitter manicure

8 stappen naar de perfecte glitter manicure

Lezen 8 stappen naar de perfecte glitter manicure Volgende Wat is de Brush Cleaner & Softener (Brush Saver)

Als je graag je nagels laat stralen met een beetje glitter & glam, dan zit je hier precies goed! Toegegeven, onze big glitter powders kunnen soms een beetje koppig zijn. Maar maak je geen zorgen, we laten je zien hoe je in slechts een paar stappen een mooie en gladde glitter manicure kunt toveren 💅

 

Aan de slag! 


1. Bereid je nagels grondig voor

Een grondige voorbereiding is essentieel voor elke manicure. Dus voordat je zelfs maar naar je glitterpoeder kijkt, moet je op de volgende stappen letten: 

 

  • Schuif je nagelriemen voorzichtig terug met een rozenhoutenstokje of manicurestick.
  • Verwijder ook de onzichtbare nagelriemen bij de nagelaanzet. De beste manier om dit te doen is met een buffer of onze glazen nagelriemduwer. Met zijn spitse kant is elk hoekje te bereiken al is het nog zo klein. 
  • Daarna vijl je je nagels in de gewenste vorm.
  • Tot slot ruw je het hele nageloppervlak nog eens grondig op. 

 

Daarmee creëer je een schone basis en zorg je ervoor dat je lang plezier zult beleven aan je design. Let er bovendien goed op dat je je handen minstens één uur vóór het dippen niet wast of insmeert. 

2. Meng het glitterpoeder zorgvuldig

Voordat je de glitters op je nagels doet of met je vinger in het potje dipt, moet je erop letten dat je alles van tevoren grondig gemengd hebt. Dit lost eventuele klonten op, de glitterdeeltjes worden nog een keer goed gemengd met het fijne poeder en het resultaat wordt uiteindelijk heerlijk gelijkmatig. Het is het beste om een rozenhoutenstoktje of een manicurestick ter hand te nemen.

3. Breng Base Powder aan als basis

Zoals voor elk design, brengen we een dunne laag Base Coat aan op alle nagels en dippen we in de Base Powder. Hierdoor wordt er een stabiele basis gevormd en het beschermt de nagels tegen eventuele verkleuringen. 

4. Tijd voor een extra dosis glitters

Voor een perfect dekkend resultaat raden we aan om, net als bij elk ander dip poeder, twee lagen aan te brengen. Onze tip het er niet "te dik op te leggen": ga bij de eerste laag Base Coat niet helemaal tot aan de rand van de nagel. Vooral met grote glitterdelen kunnen gelijkmatige nagelranden een beetje tricky zijn. Breng de Base Coat pas bij de tweede laag zo dicht mogelijk bij de rand aan en klop het resterende poeder goed af..

5. Maak de nagelranden schoon 

Verwijder na het aanbrengen van het glitterpoeder eventuele uitstekende deeltjes aan de rand van de nagel met een rozenhoutenstokje. Hierdoor wordt het resultaat mooi egaal en lopen we niet het risico dat er iets van de dipping manicure achterblijft op de nagelriemen en liftings veroorzaakt bij het uitgroeien

6. Gebruik plakband als game changer 

Doe wat plakband op je vinger en druk hiermee de glitters stevig op de nagel. Hierdoor zorg je ervoor dat het oppervlak zo glad als mogelijk wordt, en er bij het vijlen later niets kapot gaat en je nergens met je nagels aan kunt blijven hangen. 

7. Bescherm de glitter met Base Powder

Tot slot volgt er een laatste dunne laag Base Coat en Base Powder. Dit zorgt voor een evenwichtig nageloppervlak en beschermt je glitter manicure bij het latere vijlen. De afzonderlijke glitterdeeltjes behouden op deze manier hun glans en schittering en je vermijdt eventuele doffe plekken die het totaalbeeld kunnen verstoren. 

8. Ga gewoon door met je routine 

Zodra je nagelranden vrij zijn van overtollig poeder, is de Activator al aan de beurt. Breng deze royaal aan op alle nagels en laat het twee minuten uitharden. Vervolgens kun je eventuele oneffenheden egaliseren met een buffer en indien nodig je nagels nog een beetje in vorm vijlen. Daarna volgt er nog een laag Activator. Nadat ook dit twee minuten heeft kunnen drogen, kun je je glitter manicure pas echt laten glanzen met twee lagen Top Coat. Voor een goede afronding mag een beetje hand- en nagelverzorging natuurlijk niet ontbreken. 



Dus waar wacht je nog op? Geef je look een vleugje glamour en durf in de schijnwerpers te staan! Met deze tips en trucs ben je goed voorbereid op je volgende glitter manicure 🪩✨

 

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.