Bedrijfsprofiel Doonails

Bedrijfsprofiel Doonails

De toenemende populariteit van nagelverzorging vanuit huis

Selfcare is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Door de Covid-19 pandemie en het thuisisolatie werd het steeds belangrijker om tijd voor jezelf te nemen, zowel fysiek als mentaal. Vrouwen besteden onder andere meer tijd aan verzorgingsrituelen: 10% meer tijd dan voor de pandemie werd besteed aan nagelverzorging. Ook weerspiegelden de uitgaven voor nagelverzorgingsproducten deze trend en werd na het uitbreken van de pandemie verdrievoudigt. Maar "do it yourself" is nog steeds in de mode: de wereldwijde markt voor nagelverzorgingsproducten werd in 2021 geschat op 19,10 miljard USD en zal naar verwachting tussen 2022 en 2030 groeien met een gemiddeld jaarlijks groeipercentage van 5,2%. Met behulp van speciaal ontwikkelde producten kunnen mensen nu thuis mooie en langdurige manicures creëren. Maar ondanks het grote aanbod aan producten, heeft men ofwel lange droogtijden, UV-lampen die op lange termijn schadelijk zijn voor de huid, of men moet inleveren op de duurzaamheid.


Europa's first-mover op het gebied van nagelverzorging innovatie Dipping Powder
Door productinnovaties ontstond er een nieuwe oplossing op de markt: Dipping Powder. Door je vinger in een verfijnd acrylpoeder te dippen, kun je met een beetje oefening snel en makkelijk vanuit huis een langdurige en mooie manicure creëren. Het beauty-start-up Doonails bracht de trend uit de VS naar Europa en levert nu met succes aan de DACH-regio en Nederland. Bij aankoop van een Dipping Powder-set van Doonails ontvangt men alle benodigde componenten om thuis aan de slag te gaan met de manicure. 


Van een groep vrienden uit Zuid-Tirol naar een allround ondernemersteam

In het midden van de pandemie besefte medeoprichtster Elisa Walder hoe moeilijk het is om de perfecte oplossing voor manicure voor zichzelf te vinden. Traditionele nagellak wordt vaak binnen enkele uren beschadigd en lange droogtijden zorgen voor frustratie. Een nagelstudio zorgt weliswaar voor perfecte resultaten, maar is op de lange termijn duur en tijdrovend. Voor gelnagels zijn UV-lampen nodig die huidveroudering versnellen en schadelijk zijn. Tijdens haar onderzoek kwam ze Dipping Powder tegen, dat haar meteen overtuigde. Ook al werkte Elisa daarvoor alleen in de horeca in het familiebedrijf op de alm en was ze slechts geïnteresseerd in beauty, ze wist: dit systeem wil ik perfectioneren en voor alle nagelliefhebbers toegankelijk maken. Elisa specialiseerde zich in 2020 in de ontwikkeling van Dipping Powder producten, terwijl de rest van het vierkoppige allround-team andere gebieden van het opstarten van het bedrijf bestrijkt. CEO Lukas Windegger scoorde met marketingvaardigheden, COO Roman Schiefer bracht tech-vaardigheden met zich mee en Creative Director David Windegger vulde het team aan met een creatieve geest. Tegenwoordig bestaat het Doonails-team uit meer dan 30 medewerkers die over de hele wereld op afstand werken om Doonails naar het volgende niveau te brengen.

Grote doelen

"Onze visie is om de beste en meest innovatieve manicure-oplossing ter wereld aan te bieden, waardoor iedereen perfecte nagels vanuit huis kan krijgen en manicure-liefhebbers over de hele wereld kunnen verbinden", zegt Elisa Walder. Na het veroveren van de DACH-regio ligt momenteel de focus op de uitbreiding naar Nederland. Maar dit zal al in Q2 2023 veranderen, want "dan plannen we Frankrijk en Italië als doellanden te bereiken en te overtuigen", aldus CEO Lukas Windegger.

Gratis verzending

Wij bieden gratis verzending met DPD voor bestellingen boven de €60.